weet waar u onderneemt
professionele hulp bij vestiging in groeiregio Haaglanden

Waar ligt Haaglanden?

Neem contact op


Voor elke vraag kunt u bij ons terecht  op werkdagen: 09:00 uur tot 17:00 uur.

Bel: 088 - 015 17 00

 

Of stuur een e-mail

Ligging regio Haaglanden

De regio Haaglanden ligt op een strategische plek in Nederland. De belangrijkste Nederlandse snelwegen doorkruisen het gebied. Van west naar oost verbindt de A12 Den Haag met Utrecht. Deze verbinding loopt helemaal door tot aan het Ruhrgebied. Daarnaast doorkruist de A4 de regio. Deze snelweg dient als noord-zuidverbinding tussen Amsterdam - Schiphol - Den Haag - Rotterdam - Antwerpen. Daarnaast ligt het gebied goed gepositioneerd ten opzichte van zowel de bloemenveiling, het Westland, Schiphol als de Rotterdamse Haven en Rotterdam - The Hague Airport.

Groeiregio met grote (regionale) afzetmarkt

Over de afgelopen 10 jaar is de bevolking in deze regio met 15% gestegen tot ruim 1 miljoen huishoudens in 2012. De regio trekt in tegenstelling tot veel andere regio’s ook hogeropgeleiden aan. Deels omdat de regio een aantal grote kenniscentra heeft en omdat de regio zo centraal ligt in de Randstad. Een derde reden zou kunnen zijn, dat het niet alleen prettig werkt in deze regio, maar dat het hier ook goed wonen is. Woningen en bedrijven zijn daardoor meer waardevast dan elders in Nederland.

Beschikbaarheid van kennis en personeel

Er is in deze groeiregio voldoende passend personeel te vinden, zowel hoger als lager opgeleid. Daarnaast is er ook specifieke en innovatie kennis over de glas- en tuinbouw en agro-business. Denk bijvoorbeeld aan kennisinstituten als de Technische Universiteit in Delft, of de dependance van de Universiteit van Wageningen in Bleiswijk. Uiteraard mag in dat lijstje ook de Haagse Hogeschool In Holland niet ontbreken. Goed om te weten dat zij een ruime poel van stagiaires aanbiedt.